Weekend World Final en Northampton

Finale World Cup Skegness 2012 zaterdag 15 september

In stadium Skegness vond op zaterdagavond 15 september de World Final Stockcar F1 plaats. Hans kon daar vanwege te weinig punten niet aan meedoen. Maar het voltallige team zag een geweldig spektakel met als verrassende winnaar de reserverijder Lee Fairhurst (GB217)!

Hans wilde de kans niet ontlopen om in een overvol Skegness Stadium zijn kunsten te vertonen en heeft wel 2 heats gereden. Tijdens de 1e heat werd hij 10e waardoor de finale net aan zijn neus voorbij ging. Tijdens de concellation werd Hans 14e. Een zeer goed resultaat voor onze Hans die in zijn lange race carriere voor het eerst op Skegness reed.

Zondag 16 september World Masters Northampton

Tijdens de 1e manche van de Stockcar F1stonden 14 kanonnen aan de start. Al snel bleek dat de gravelband versleten was waardoor er nauwelijks grip op de baan was. Zonder de grip ben je nergens zodat Hans eindigde op de 12e plek.

Omdat duidelijk was dat op deze manier doorrijden geen zin had, werd er door de monteurs een nieuwe band gekocht. Meteen was na de start te zien dat de grip terug was en Hans met het hele veld mee kon komen. Twee keer was er deze manche een caution. Net na de 2e caution kwam Hans op het recht stuk in aanraking met Durk Greidanus (H29) en Hans vloog hard in de vangrails terecht.
Helaas viel hij deze manche uit en de monteurs besloten om de wagen weer in orde te krijgen voor de grand national. Op het moment dat Hans weer naar de baan reed voor de startopstelling bleek de remleiding gebroken te zijn en dit betekende echt einde wedstrijd!

Al met al waren de resultaten niet helemaal als gewenst maar was Hans blij dat hij onverwacht toch een aantal keer weer in Engeland heeft kunnen racen.

Wilt u het hele verslag van het weekend lezen, meldt u zich dan voor de nieuwsbrief via deze website.

20120917-174426.jpg


Geplaatst

in

door

Tags: