Ook eerste manche overwinning 2015 Hans Baegen Jr. op raceway Lelystad

Tijdens de 1e wedstrijd van het seizoen op raceway Lelystad kwam Hans Baegen Jr. nog een klein metertje te kort om zijn 1e mancheoverwinning van het seizoen te noteren. Dat maakte Hans tijdens de Paasraces op raceway Venray meer dan goed. Ook op zondag 19 april, tijdens de 2e wedstrijd van het seizoen op raceway Lelystad, mocht Hans de startcar opzoeken. Hij won namelijk zeer overtuigend de 2 manche en werd zelfs 3e in het totaalklassement.

12 stockcar F1 coureurs hadden deze dag de weg naar het Midland circuit in Lelystad gevonden voor hun 3e wedstrijd van het seizoen. Natuurlijk was deze middag ook onze Hans weer van de partij die er zichtbaar erg veel zin in had. Bij de start van de 1e manche is al direct te zien dat de geeldakkers snel ingehaald worden door de blauw en rooddakkers. De strijd onderling is heftig en Hans doet volop in deze strijd mee en wordt uiteindelijk 6e.

20150419_132200

Hans wint en staat weer op de startcar
Na het vallen van de startvlag gaan Raymond van den Hadelkamp (113) en Hans Baegen er tijdens deze 2e manche er als een speer vandoor. Wel is meteen duidelijk dat Hans via Raymond naar de 1e plaats wilt doorstoten maar wat Hans ook probeert Raymond laat zijn stockcar de ideale lijn volgen. Maar tijdens ronde 8 haalt Hans zijn rivaal toch in en racet zo onbedreigd naar de 1e plek en de 1e mancheoverwinning van het seizoen op raceway Lelystad.

20150419_150744

Ook tijdens de 3e manche zijn Hans en Raymond weer snel weg maar dit keer hebben de andere heren het ook in de gaten en gaan in de achtervolging richting beide geeldakkers. De 1e die voorbij komt is Chris Weyenberg (380) en ook Paul Hermkens (36) weet beide heren te verschalken. Dan komt rooddakker Danny van Wamelen (47) achter Hans aan en komt ronde na ronde dichterbij en zit als aan een elastiek vast aan Hans. Wat Danny ook probeert Hans blijft voor hem rijden tot aan de laatste ronde. Danny steekt binnendoor en finisht zo vlak voor Hans.

20150419_132322

Ook tijdens de finale is er weer veel onderlinge strijd en eigenlijk wordt niemand gespaard. Hans lijkt er in 1e instantie van te kunnen profiteren maar krijgt al snel Smidt (148) en Keijzer (6) achter zich aan. Hans merkt dat hij een leeglopende band heeft en laat het strijdtoneel aan hem voorbij gaan en gaat voor de belangrijke punten. Toch doet Hans er aan het eind van de finale alles aan om Catsburg (99) voor te blijven en dat lukt zodat Hans knap 5e wordt tijdens deze finale.

Dan maar aan de F3 sleutelen!
Dan maar aan de F3 sleutelen!

De eerste drie wedstrijd van seizoen 2015 zijn inmiddels verreden en het ziet er voor team Baegen weer goed uit. ‘We hebben nu een paar weken geen wedstrijden, dus gaan kijken of er nog meer snelheid kunnen krijgen’, vertelt Hans zeer opgetogen. ‘De betrouwbaarheid is momenteel een zeer sterk punt en dat moet ook echt zo blijven maar we gaan kijken wat we kunnen doen’, eindigt een lachende Hans terwijl hij met zijn monteurs in de bus stapt op weg terug naar Harmelen.

De volgende wedstrijd staat inderdaad pas gepland op zondag 17 mei 2015 wederom op het Midland circuit te Lelystad. Maar een week later, op maandag 25 mei 2015, is het dan weer racen tijdens de Pinksterraces op raceway Venray. Kunt u tot die tijd niet wachten houdt dan onze site in de gaten. Daar vindt u altijd het allerlaatste nieuws.

Jan Willem Sonke


Geplaatst

in

door