Niet alleen Allard Kalff had technische problemen!

Op maandag 9 juni, 2e Pinksterdag, stond alweer de volgende autospeedway wedstrijd op raceway Venray op het programma en het waren moeilijke omstandigheden. De laatste dagen was het warm geweest met afwisselend zware buien en deze dag was het niet anders. Allard Kalff zou op het Circuit van Venray zijn opwachting maken in de LMV8-klasse. Helaas deed de motor van zijn auto het tot drie keer toe niet goed en kon hij pas in de finale mee racen in een reserve-auto. Ook voor Hans zat het niet helemaal mee.

Nadat tijdens de laatste wedstrijd de motor van de Stockcar van Hans Baegen de geest had gegeven is het team om de tafel gaan zitten om te kijken naar de beste mogelijkheid en die bleek achteraf toch nog snel gevonden. De nieuwe motor bleek gelukkig klaar te zijn en hoewel deze normaal eerst optimaal geprepareerd moet worden werd deze in de stockcar gebouwd. ‘We hebben geluk dat de wedstrijd van vandaag geen World Qualifier is’, zegt een opgetogenDsc_0351 Hans Baegen. ‘Hierdoor kunnen we in ieder geval geen punten kwijt raken en kunnen we eens rustig kijken wat de motor doet op de rest van de stockcar’. En zo was duidelijk te merken dat Hans niet het achterste van zijn tong liet zien. De training gebruikte hij uitgebreid om de stockcar te testen en reed bijna de meeste rondjes van allemaal. Zijn rondetijden van onder de 16 seconden zijn goed te noemen en zo rijdt Hans met de snelste mee.

Natte baan tijdens eerste manche                 

Om half 2 stond de eerste manche op het programma de vlak daarvoor was de schuif van de hemel opengetrokken. Het regende even zeer heftig en menige lichtflits verlichtte de lucht. 21 racegiganten stonden aan de start en zo ook Ronald van den Hadelkamp (13) die tijdens de vorige wedstrijd op raceway Venray voor start/finish vol de boarding in knalde. Hans reed nadat de startvlag gevallen was meteen goed mee zo rond de 10e plek. OLYMPUS DIGITAL CAMERADeze plaats wist hij vol te houden tot aan de ene laatste ronde waarna hij helaas de wagen aan de kant moet parkeren. Een kapotte versnellingsbak blijkt de oorzaak.

Tijdens de 2e manche ontbreekt Hans vanwege het sleutelen aan zijn versnellingsbak maar het goede nieuws is dat hij er tijdens de 3e manche weer bij kan zijn. Tijdens de 3e manche is er weer een echte Venray actie. Terwijl er 16 Stockcar F1 coureur bezig zijn met hun laatste ronde voor de start en het veld in bocht 3/4 begint de racen, vlagt de vlagger af omdat Jack  Coenen (9) en Frank Wouters (106) er nog aan komen en met de wedstrijd mee willen doen. Gevolg is een heftige crash in bocht 3/4 waarbij Christaan Weyenberg het grootste slachtoffer wordt. Hij wordt door het medisch personeel uit zijn stockcar geholpen en voor hem is de wedstrijddag afgelopen. Hij bleek gescheurde enkelbanden te hebben. Na de herstart heeft Hans moeite om de binnenste lijn vast te houden maar dat gaat eigenlijk ronde na ronde beter en komt duidelijk steeds beter in zijn ritme. Zienderogen komt hij dichter bij zijn voorliggers en het is nog even spannend of hij Theo van Lier (57) en Frank Wouters (106) in kan halen maar tot aan de achterbumper komt hij niet. Niet geheel onverdienstelijk wordt Hans 9e en hij kijkt tevreden terug naar deze manche. Dit blijkt meteen ook de laatste manche voor Hans van de dag te zijn. 20140517_192953Een kapotte druklager houdt hem tijdens de finale aan de kant maar meer mattadoren kunnen de finale wegens technische problemen niet rijden en zo wordt de finale door 15 coureurs verreden. Danny Smidt (148) is de eerste kanshebber die voorop komt te liggen maar wordt daarna achterna gezeten en ingehaald door Lee Robinson (107). Maar op het moment dat iedereen denkt dat Robinson gaat winnen valt zijn stockcar stil en zo komt de Nijmegenaar weer aan de leiding en deze staat hij ook niet meer af. Smidt rijdt naar de start/finish vlag om de bloemen in ontvangst te nemen maar daar wordt verteld dat hij 2 plaatsen teruggezet wordt wegens een te vroege start. Uiteindelijke winnaar van deze finale wordt Danny van Wamelen (47).

Team Baegen is niet geheel ontevreden over deze racedag. ‘Natuurlijk wil je meer dan dit’, zegt monteur Marco Boere ‘maar je moet gewoon realistisch zijn’. We gaan nu de druklager vervangen en de wagen weer klaarmaken voor komende zondag want dan staat alweer de volgende wedstrijd op het programma op raceway Lelystad. ‘De motor voelt goed aan’, zegt Hans en je kunt met een nieuwe motor niet meteen met de eersten meerijden maar dat wordt uiteindelijk wel ons doel.

  

 


Geplaatst

in

door