Grandioze seizoensopening Hans Baegen Jr.

Op zondag 16 maart stond de allereerste autospeedway wedstrijd op het programma van het seizoen 2014 waar de Stockcar F1 giganten aan de start verschenen. Op het gemoderniseerde Midland circuit van Lelystad werd gestreden om de eerste belangrijke punten voor deelname aan de ´Championship of the World´, die dit jaar op 19 september zal plaatsvinden op het schitterende circuit van Coventry in Engeland.

Reikhalzend was er door het hele team Baegen uitgekeken naar deze seizoensopening. Maar toen vorige week duidelijk werd dat de nieuwe motor niet op tijd klaar zou zijn moest er door de monteurs enorm hard gewerkt worden om überhaupt aan de start te kunnen verschijnen. De gravelmotor werd afgelopen week geplaatst in de asfaltstockcar en op zaterdag, de dag voor de wedstrijd, kon men pas beginnen om de motor af te stellen. Ondanks dat werd er op zondagmorgen met goede zin richting het Midland circuit vertrokken en het weer was deze dag zeker geen spelbreker. Later op de dag werd het zelfs zonnig en dat werd het uiteindelijk voor het hele team!

1e manche wordt Hans 2e

Aan de start van deze 1e manche stonden 11 mannen aan de start waarbij Hans de enige blauwdakker was. Helemaal achteraan in het veld stond nieuwkomer Jan Vrieswijk maar in de rest van het veld waren de inmiddels bekende rooddakkers, waaronder Johan Catsburg, Danny Smidt, Ron Kroonder, Geert Jan Keijzer en Louw Wobbes. Na het vallen van de startvlag reed Hans lang op kop maar de rooddakkers kwamen ronde na ronde dichterbij. Op 6 rondes voor de finish kon Hans de 1e plek niet meer vasthouden en werd voorbij gereden door Danny Smidt (148). Hans kon heel erg fraai zijn 2e plaats vasthouden.

Daar is de eerste overwinning

Tijdens de start van de 2e manche is Hans een stuk sneller weg dan OLYMPUS DIGITAL CAMERAde 1e manche en rijdt direct met een grote voorsprong weg van de achtervolgers. Achter hem wordt er flink gestreden en worden er tikken uitgedeeld en stuivertje gewisseld tussen Wobbes, Smidt, Catsburg en Weyenberg. Dit alles kan Hans niet deren en rijdt onbedreigd naar zijn 1e seizoensoverwinning. Het ererondje erna voelt geweldig en Hans bedankt zijn monteurs en vooral ook zijn trouwe sponsors.

En daar is overwinning nummer 2
Bij terugkomst in de pits wordt er tussen Hans en zijn monteurs goedknikkend naar elkaar gekeken. Waar dit succes nu zo opeens vandaan komt is alleen maar gissen maar de 30 kilo die de stockcar dit jaar minder weegt zorgt zeker niet voor een langzamere stockcar, zover is duidelijk. Ook tijdens de start van de 3e manche is Hans goed weg hoewel hij minder voorsprong heeft op hetOLYMPUS DIGITAL CAMERA aanstormend geweld van de rooddakkers.  Danny van Wamelen (47) kan zich inmiddels losmaken van zijn collega rooddakkers en probeert richting Hans te komen maar Hans rijdt op veilige afstand en finisht zo wederom als 1e. Zelfs de commentator is enthousiast en roept; ‘alweer een overwinning voor Hans Baegen, zijn  glimlach moet nog groter zijn dan daarnet’. En dat kunnen wij alleen maar beamen.

Spannende finale voor Hans Baegen Jr.

Tijdens de finale werd er bij elkaar gestart en nadat de 1e start met rood werd afgevlagd startte Hans ijzersterk tijdenOLYMPUS DIGITAL CAMERAs deze spannende finale en probeerde uit de greep van de achtervolgers te blijven. Achter Hans was inmiddels een flinke strijd losgebarsten tussen Danny Smidt en Geert Jan Keijzer die uiteindelijk gewonnen werd door Smidt. Maar toen deze kon beginnen aan zijn inhaal race richting Hans, was die al bijna uit het zicht verdwenen en kon zo onbedreigd grandioos naar de finale overwinning rijden.

Het bleek uiteindelijk een geweldig begin te zijn van het nieuweOLYMPUS DIGITAL CAMERA racejaar 2014 waarbij de grote trofee en de meeste punten mee naar huis gingen. De monteurs waren blij dat de bumpers onbeschadigd waren  en Team Baegen kreeg verder van iedereen het advies om de stockcar deze week maar in de bus te laten staan en zo komende zondag naar raceway Venray te rijden voor de 2e wedstrijd van het seizoen. Maar wie team Baegen kent weet dat dit geen optie is en nu net, een dag na de geweldige overwinning van Hans op Lelystad had ik hem even OLYMPUS DIGITAL CAMERAaan de telefoon. De stockcar is al uit de bus en er werd alweer volop gesleuteld. Maar wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de volgende wedstrijd en wilt u daarbij aanwezig zijn? Op raceway Venray staan op zondag 23 maart de stockcar F1 giganten weer aan de start en daar kunt u weer genieten van onze geweldige Hans en van onze geweldige sport.

Tot ziens in Venray!