Goeie generale Hans Baegen jr. voor World Cup 2014

Op zondag 6 juli vond op raceway Venray de laatste wedstrijd plaats voordat op zondag 17 augustus de World Cup Stockcar F1 losbarst. Hans Baegen Jr. reed een zeer goede generale en kijkt nu al met zeer veel vertrouwen uit op het ‘event’ van het jaar.

18 Stockcar F1 giganten stonden deze middag aan de start met toch wel meest opvallende man de Wereldkampioen Tom Harris die in de wagen reed van de geschorste Danny Smidt. Harris liet op verschillende manieren van zich horen deze middag maar is zeer zeker ook weer een kanshebber voor de World Cup.

Rustige 1e manche

De 1e manche was ook meteen de meest rustige van de middag. Hans had zijn vering anders afgesteld en dat zorgde ook meteen voor een veel betere wegligging. Hans reed lekker mee en kon achter Geert Jan Keijzer (6) en Johan Catsburg (99) dezelfde rondetijden rijden.

Crash Hans zonder schade

Om 14.40 uur begonnen de giganten van het asfalt aan de 2e IMG_7944 (800x533)manche en ondanks dat vooraf veel regen voorspeld werd, was het nog steeds warm en droog. Vanaf de start ontstond er meteen een felle strijd en ook Hans streed om iedere meter. In ronde 9 ging het bijna mis voor Hans uitkomend uit bocht 2. Jan Heysteeg (57) reed schuin voor Hans en drifte met zijn stockcar naar buiten waar Hans en nieuweling Albert Sikkema (215) reden. Zowel Hans als Albert knalden behoorlijk hard tegen de boarding maar konden wel gelukkig door. De achtervolging van Hans op Heysteeg was fraai te noemen en Hans sneed de bochten aan alsof hij aan een kabel vast zat. Ronde na ronde kwam hij plekken naar voren en zelfs enkele rooddakkers kwamen dicht bij zijn voorbumper en Hans reed als 8e door de finish.

Hans rijd top 5 tijdens de 3e manche

De 3e manche was meteen de meest spectaculaire van de dag. Direct na het vallen van de startvlag duwde Tom Harris in bocht 3/4 vol tegen de stockcars van Catsburg en Keijzer. Keijzer kwam er het meest ongelukkig van af en vloog met zijn nieuwe wagen over de kop. Meteen werd er rood gegeven en Keijzer kon ongeschonden zijn flink beschadigde stockcar uitstappen. Een totale herstart volgt20140705_164508 en Hans rijdt wederom zeer strakke rondes. Nadat Harris Hans inhaalt kan Hans Harris goed bijhouden. Vlak voor het einde van deze manche zit Hans tegen de achterbumper aan van Evert van den Berg (12) en kan hem nog fraai inhalen. Hans gaat als 5e over de finish en is daarmee zeer tevreden. ´We hebben een aantal kleine aanpassingen gedaan´, vertelt Hans ´en die blijken nu geweldig goed te werken´.

mooi gevecht met Catsburg tijdens de finale

Met 15 stockcar F1 piloten wordt de finale verreden en het is nog steeds droog. Na het vallen van de vlag rijdt iedereen weer met maar één doel, zo snel mogelijk naar de finishvlag. Hans is volop in gevecht met Johan Catsburg om de 7e plek en er is niet te zeggen wie van beide kemphanen gaat winnen. Op drie rondes voor het einde komt er dan iets meer ruimte tussen beide mannen. De banden van de stockcar van Hans zijn op, en thuiskomen is nu het allerbelangrijkste. Met een 8e plek tijdens deze finale en een 8e plek overall is team Baegen zeer tevreden. IMG_7831 (800x533)Beetje bij beetje komen we naar voren en de verschillen worden steeds kleiner. Nu is het bijna vakantietijd maar rustig aan wordt er zeker niet aan gedaan. ´We hebben dit weekend een stap gezet en hebben nog meer ideeën om de volgende stap te zetten´, zegt monteur Gerard Kastelein.

We kunnen niet wachten tot het weekend van 16 en 17 augustus. Jullie komen toch ook!!!

;

Verslag: Jan Willem Sonke
Foto’s: Werner Boersma


Geplaatst

in

,

door