Goede start voor Hans Baegen in Engeland

Op vrijdagavond wordt alleen door de Overseas gereden in de F1-klasse. Een goede manier voor Hans om rustig aan de motor in te rijden en de baan te verkennen.

Vorig jaar eindigde de vrijdagavond al in de eerste manche met een geplofte motor dus het team was toch benieuwd wat er deze avond gaat gebeuren.

Hans rijdt normaal op asfalt dus gravel is ook wel wennen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de eerste manche startte Hans achterop en reed rustig aan zijn ronden. Hij merkte dat de remmen niet goed genoeg afremden en kwam daardoor niet goed door de bochten. Hij kwam zelfs op een ronde achterstand. In de loop van de manche crashten er steeds meer stockcars en vielen uit waardoor er uiteindelijk maar de helft van de stockcars finishten. Hans haalde hierdoor een mooie 8e plek!

In Engeland betekent dat je dan gelijk al in de finale terechtkomt!

Er is in de tussentijd hard gewerkt om de remmen beter af te stellen.

De tweede manche voor Hans was dus de finale rijden. Ook hierbij startte Hans achterop. In de finale werd er veel geduwd maar ook weer veel crashes. Spannende race om te kijken. Een paar keer botste hans op een stockcar of een andere op hem. Gelukkig was er geen schade en kon hij gelijk weer doorrijden.

Het lukte uiteindelijk om zelfs als 10e over de finish te komen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans heeft ten slotte nog de Grand National gereden. Iedereen die wil en kan rijden, mag meedoen. Er is alleen prijzengeld voor de eerste plek waardoor ook dit een spannende strijd is.

Wederom was er weer wat afgesteld. En het is toch een mooie manier om te testen voor zaterdag.

Hans heeft niet de eerste plaats behaald maar wel lekker gereden.

Het team is helemaal klaar voor de Wereld Finale.

Zaterdag zal er eerst tijd gereden om de startpositie te bepalen voor de finale 2015.

 


Geplaatst

in

door

Tags: