Goede race voor Hans Baegen op Coventry

Zaterdagochtend moesten de mannen al vroeg hun bed uit om nog wat aanpassingen te doen aan de   stockcar van Gerrit Zwerver. Na enkele uren kwamen we aan op Coventry en was het aftellen begonnen.

Eerst moest de stockcar nog gekeurd wordt en helaas werd de stockcar op een paar puntjes afgekeurd en werd er terug naar de pits gereden om alsnog de afkeurpunten aan te passen. Bij de tweede keuring werd de  stockcar goedgekeurd!
Toen werd het tijd om te gaan tijdrijden om de startrij te bepalen voor de Overseas rijders. Omdat Hans nog weinig in de stockcar had gereden, had hij niet zulke goede tijden en moest vanaf de 15e startrij starten.
Het was wel goed geweest om de stockcar te testen en wederom werden er afstellingen veranderd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eindelijk kon de Wereldfinale beginnen. Na alle inspanningen stond Hans daar in de finale voor 10.000den mensen. Nadat de motoren onder luid applaus werden gestart en het vuurwerk de lucht in vloog werd er aan de eerste opwarmronde begonnen. Na de tweede opwarmronde kwam de groene vlag en 40 stockcarkanonnen vlogen vooruit om om de eerste plaats te bereiken.
Echter in bocht 3 en vlogen de eerste stockcars uit de bocht en knalden tegen de boarding. Ca. 15 stockcars stonden op een hoop en de rode vlag viel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hans had gelukkig de crash kunnen ontwijken en had geen schade. Er kwam 10 minuten reparatie tijd en daarna ging iedereen weer opstellen voor een herstart. 34 stockcars stonden klaar voor de herstart en na twee opwarmronden viel weer de groene vlag en brulden de motoren om het hardst.
De eerste ronde kwam iedereen heelhuids doorheen maar in de tweede ronde was er weer een grote crash en werd er geel gevlagd. Ook hier was Hans heelhuids langsgekomen en stond weer zonder schade klaar om de race te vervolgen.

Nadat voor de derde keer de groene vlag viel, werd de race vervolgd. Dit keer werd er ronde na ronde gevochten voor iedere plek vooruit. Hans had na een aantal ronde steeds beter de stockcar onder controle en begon steeds beter mee te rijden. Hij kon goed bij de groep blijven en ondertussen vielen er door kleine crashes al diverse stockcars uit.

Na een spannende race waarbij Craig Finnikin (55) de nieuwe Wereldkampioen werd, eindigde Hans op een schitterende 17e plek.
Het hele team is er trots op dat Hans toch nog 17e is geworden, met een stockcar die hij niet kende en na alles wat er vrijdag gebeurd was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ook Hans gaf aan erg blij te zijn met het rijden van een goede Wereldfinale en dat het kippenvel op zijn armen stond toen hij onder luid applaus de race-arena in kwam rijden voor de voorstellingsronde.
Hij heeft de stockcar van Gerrit Zwerver zonder schade terug kunnen geven en zal verder het weekend de races vanaf de zijlijn bekijken.


Geplaatst

in

door

Tags: