Goede afsluiting van het raceseizoen voor HBJ-team

Op een mooie zonnige herfstdag werd de laatste racewedstrijd van het seizoen gereden.

Vanwege het succes op het Open NK mochten ook dit keer de landstockcars deelnemen. Ze gingen door elkaar in een groep waardoor er 15 stockcars F1 aan de start verschenen.

De eerste manche wist Hans na het vallen van de groene vlag al snel een paar plaatsen vooruit te komen. Het was wel zichtbaar dat de stockcar niet helemaal goed door de bochten kon komen. Na een aantal ronden kwam Johan Catsburg H99 achter hem. Catsburg wilde voorbij Hans en gaf hem een tik op de achterbumper. Hans ging iets naar buiten waardoor Catsburg hem inhaalde. Vervolgens kwam Louw Wobbes H22 achter Hans. Ook hij gaf Hans een tik op de achterbumper, maar Hans wist de stockcar goed in de lijn te houden en bleef voor Wobbes rijden. Achter Wobbes kwam Geert Jan Keijzer H6. Deze gaf Wobbes een tik waardoor Wobbes van de baan raakte en Keijzer zowel Wobbes als Hans daarna voorbij ging. Hans wist verder zijn positie vast te houden en eindigde als zesde de eerste manche.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20141109_133554

Na de eerste manche werden nog de bekers uitgedeeld van de Tarmac Series. Hans was 4e en beste blauwdakker

Na de manche zijn de monteurs snel aan de slag gegaan om de wegligging te verbeteren. Ze hebben het een en ander aangepast en dat had zeker resultaat want de tweede manche reed Hans nog beter. Hij wist snel van start te gaan en langzaam maar zeker plaatsen vooruit te komen en eindigde op de derde plek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de derde manche ging iedereen hard van start en was er veel getik en geduw. Hans kreeg ook een tik en zijn motor sloeg af en kreeg hem niet meer aan de praat. Ondertussen crashten Van Wobbes en Catsburg? Tegen elkaar. Wobbes kwam gevaarlijk op de baan te staan waardoor er rood gegeven werd. Hans is nog uit zijn stockcar geklommen maar kreeg ook in de tussentijd de motorproblemen niet opgelost en ging ook gelijk van de baan.

na de manche moest hard gezocht worden naar het motorprobleem. De finale gaf nog mogelijkheden voor 2e 3e en 4e plek voor het NOV baan kampioenschap. Ook Hans kon nog 2e of 3e worden waardoor de druk hoog was om de motorproblemen op te lossen. Het idee was ontstekingsproblemen of oliedruk die weggevallen is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na lang zoeken en veel uitproberen werd toch het probleem in de ontsteking gevonden en was alles op tijd gerepareerd voor de finale.

De finale was een mooie race waarbij Hans snel vooruit kwam. Hij kon mooi zij  voorgangers inhalen en een flinke voorsprong werd hij tweede in de finale!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Keuren na de finale en natuurlijk goedgekeurd!

Hans en de monteurs kunnen terugkijken op een goed raceseizoen. Uiteindelijk deze dag 2e in de finale, 3e over het dagklassement en 4e in het NOV-kampioenschap.


Geplaatst

in

door