Zeer zware crash Hans Baegen Jr. op Raceway Venray

Hans zet permanente handtekening op boarding van turn 3

Het voltallige publiek hield deze 2e Pinksterdag op Raceway Venray tijdens de 3e manche de adem in toen Hans vol gas in de boarding van bocht 3 vloog. Tijdens de 10e ronde bleef bij Hans, om nog onduidelijke reden, het gaspedaal hangen en met een snelheid van rond de 160 k/u vloog Hans rechtdoor. ‘Ik remde uit volle macht maar er was geen houden meer aan’, vertelde Hans enkele uren na dit heftige incident.

De stockcar word afgevoerd

De wedstrijd werd meteen stilgelegd en Hans kroop al, voordat de rescue mensen er waren, uit zijn totaal verwrongen Stockcar F1. Iedereen staakte en zucht van opluchting toen men Hans zag bewegen. Wel werd hij ter observatie meegenomen naar de ziekenboeg achter de hoofdtribune van raceway Venray en werd hij geheel onderzocht. Na een klein uur mocht hij de ziekenboeg weer verlaten om terug te keren naar het rennerskwartier en daar de schade aan zijn stockcar te zien. ‘Het is echt ongelooflijk wat er gebeurde’, vertelt een toch wel duidelijk aangeslagen  Hans. ‘Het gaat allemaal zo snel. Tijdens de wedstrijd heb je natuurlijk al genoeg adrenaline maar als zoiets gebeurd dan spuit de adrenaline echt door je lijf. Ik voelde in het begin ook helemaal geen pijn maar na een paar minuten begon mijn schouder en voet veel pijn te doen’. Hans was blij dat de rescue mensen zo snel bij hem waren en wil dan ook iedereen van de organisatie bedanken voor de zeer goede zorgen!

Tijdens de 2e manche had Hans ook al geen geluk. Tijdens een fraai gevecht tussen Harmen Zwerver (H195), Geert Jan Keijzer (H6) en Hans was het regelmatig stuivertje wisselen om de 8e plek. In de 6e ronde reed Hans van dit drietal voorop maar Geert Jan gaf Harmen, die tussen beide heren reed, een flinke duw waardoor Harmen de zijkant van Hans zijn stockcar flink raakte en beide heren tegen de boarding knalde. Hans was erg pissig hierover en sloeg met de vuisten op het stuur. De organisatie zag deze actie als dat Hans hulp nodig had en vlagde de wedstrijd tijdelijk af. Hierdoor moest Hans de manche verlaten waardoor hij deze run niet helaas kon uitrijden. Bij terugkomst op het rennerskwartier bleek zijn achterbumper flink verwrongen te zijn en moest de uitlaat opnieuw vastgezet worden.

Tijdens de 1e manche van deze zonovergoten racedag zat Hans er erg goed bij en duelleerde flink met Wesley Schaap (H77). Met wat fraaie inhaalacties werd Hans uiteindelijk 9e.

Nu een dag na de wedstrijd hebben wij even contact gehad met Hans om te kijken hoe het met hem gaat. ‘Ik heb een goede nacht gehad en vanmorgen ging het redelijk met me. Voor de zekerheid ben ik vandaag toch maar even naar de huisarts geweest en deze concludeerde toch wel een aantal zware kneuzingen. De komende dagen moet ik het rustig aandoen maar goed, die stockcar moet gerepareerd worden’, aldus een duidelijke Hans. De volgende wedstrijd is op zondag 17 juni op Raceway Lelystad. De monteurs gaan de komende weken er vol tegen aan om te zorgen dat deze wedstrijddag gehaald wordt. ‘We gaan er alles aandoen om de schade aan de stockcar op tijd te herstellen’, verteld een strijdlustige Marco Boere. Deze topmonteur, die al heel veel jaren bij het team zit, wil dat de wagen weer zo spoedig mogelijk op de baan verschijnt. Er is veel schade en we moeten nog even kijken of de motor geen klap gekregen heeft maar als dat meevalt moet het te doen zijn’, aldus Marco! En daar houden wij ons aan vast! Mocht er meer nieuws zijn van het front dan leest u dit meteen hier, dus houdt daarom onze website in de gaten. Wij hebben bijna dagelijks een update!