Wisselend succes voor Hans Baegen tijdens seizoensopening

schade zijkant

Lelystad 18 maart 2012

1e manche
De baan was nog nat toen de stockcar F1 coureurs de baan opkwamen voor hun 1e manche. Deze natheid zorgde er ook voor dat de coureurs naar grip zochten en menig coureur slipte en spinde. Zo ook Louw Wobbes die van achteren steeds een plaatsje opschoof en uiteindelijk bij Hans Baegen uitkwam die op dat moment  ook steeds verder naar voren reed. Alleen bij de inhaalactie van Wobbes op Baegen ging het mis en kwamen beide helden met elkaar in aanraking. Louw’s achterwiel schoot in eerste instantie over het voorwiel heen van Hans om vervolgens de hele voorkant mee te nemen. Hans moest door deze actie een ronde later zijn wagen helaas aan de kant zetten en had flinke schade. Geert Jan Keijzer, die een tijd aan kop lag, werd in de 12e ronde ingehaald door Louw die uiteindelijk heel fraai deze manche won.

2e manche
Tijdens de 2e manche regende het flink. Hans Baegen had vlak voor deze manche regenbanden onder gelegd die ervoor zorgde dat  hij zeer goed meekwam in het stockcarveld. Aan kop kwam er uiteindelijk een strijd tussen Evert van den Berg, Geert Jan Keijzer en Ron Kroonder.  Direct daarna kwam een groepje met Hans Baegen en de rood/goud dakkers Gary Gastell, Danny Smidt en Jesse de bruin. Eerst probeerde Jesse, Hans in te halen en gaf een aantal duwtjes, maar Hans hield zijn stockcar goed op de baan en Jesse kwam niet voorbij. Danny kwam achter Jessy en na een strijd wisselde beide coureurs van plek. Danny ging nu achter Hans aan maar wederom kon Hans zijn wagen goed op de baan houden zodat ook Danny uiteindelijk Hans niet voorbij kwam. Voor Hans reed Gary Gastell die er al uitgestuurd was

in gevecht met Cary Castel

vanwege een kapotte band. Hans probeerde Gary nog opzij te tikken om uit te kunnen lopen bij zijn achtervolgers maar dat lukte niet. Ondertussen waren Louw Wobbes en Johan Catsburg aan het strijden en duwden elkaar herhaaldelijk van de baan. Hans rijd deze manch uit en wordt 5e. Winnaar van deze manche werd Evert van den Berg.

3e manche
Ook tijdens deze manche was de baan wederom nat. Maar het regende gelukkig niet meer waardoor de baan iets droger en sneller werd. Hans had aan de voorkant teveel grip waardoor de achterkant om ging. Er was wederom een strijd tussen Louw Wobbes en Johan Catsburg. Hans werd tijdens deze manche 9e.