Succesvolle afsluiting op circuit Venray

26 en 27 oktober was de seizoensafsluiting van de races op Racecircuit Venray en tevens op de 26ste de finale van de Tarmacseries en de Piet Keijzer Memorial.
Na de motorproblemen op de Open NK is het team er maandags gelijk tegenaan gegaan en is snel de motor vervangen door de gravelmotor. Donderdags de laatste wegingen en zaterdagochtend vertrok de bus weer richting Venray voor het finaleweekend.
Zaterdag was het erg mooi herfstweer en iedereen was er klaar voor.

Er waren 23 stockcarrijders klaar voor de start.
In de eerste manche werd gelijk hard gestreden voor punten voor een goede plek in de eindstand van de Tarmac series.
In de loop van de manche waren er 5 uitvallers door crashes. Na een goede herstart kon Hans een paar plaatsen naar voren komen. Helaas kreeg hij een tik waardoor hij de muur schampte en weer een paar plaatsen verloor. Uiteindelijk eindigde Hans als 14e.

20131107-222827.jpg

De tweede manche stond in het teken van het verliezen van banden! Eerst brak bij Catsburg (99) het hart uit de velg. Het was een spannende race waar weer hard werd gereden. Neil Scothern (152) reed erg hard en lag ver voor de nummer 2. In de laatste ronde verloor in bocht 4 Neil eveneens een wiel, maar hij had zo’n voorsprong en zoveel vaart dat hij alsnog op 3 banden de manche won! Hans werd deze manche 12e. Keith Murdoch bleek nog een GoodYear band over te hebben omdat hij dit jaar niet meer rijdt en heeft deze aan Hans gedoneerd, waarvoor onze dank aan Keith.
Op de baan ligt nieuw asfalt. Dit brengt zoveel grip met zich mee dat vermoed wordt dat hierdoor de bandenproblemen worden veroorzaakt. Ook Hans kwam er later achter dat er scheuren bij 4 van de 6 bouten zaten.

20131107-223239.jpg

In de derde manche kon Hans goed wegkomen en zijn langzaamaan steeds een paar plekjes naar voren komen. De band van Keith lag goed en deze werd verder voor de zondag bewaard. Hij werd uiteindelijk 10e.

De vierde manche was om de Piet Keijzer Memorial en uiteindelijk om de winnaar van de Tarmac series. Wat betreft de Tarmac series stonden Johan Catsburg, Danny Smidt en Wesley Schaap erg dicht bij elkaar en was het erg spannend wie deze strijd uiteindelijk zou winnen.
De winnaar van deze manche was Lee Robinson, 2e werd Danny van Wamelen en 3e Geert Jan Keijzer.
Bij Catsburg ging tijdens de manche de versnellingsbak stuk waardoor hij niet kon schakelen naar zijn 2. Er restte hem niets meer dan proberen de manche uit te rijden.
Smidt was al snel uitgevallen en Schaap racete hard door. Doordat Catsburg de manche uitreed werd hij uiteindelijk 16e en Wesley Schaap werd 7e. Dit was voor Catsburg voldoende om met 3 punten verschil de winnaar te worden van de Tarmac Series! Hans werd 11e in de finale en had de 3e plek van de blauwdakkers behaald. In de Tarmac Series is hij 2e van de Blauwdakkers geworden.

Het team kijkt terug op een goede racedag en goede afsluiting van het raceseizoen. Zondag werd er weer geracet maar dit keer zijn de punten voor het nieuwe seizoen.
In de 1e manche raakte Lee Robinson de curves waardoor hij tegen de muur gelanceerd werd. Hij had last van zijn nek en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar werd geen letsel geconstateerd wat voor Robinson aanleiding was om de 3e manche weer te rijden en nog te winnen ook!
Hans heeft zondag nog beter gereden en behaalde in de 2e manche de 7e plaats. De dagfinale werd gewonnen door Danny van Wamelen (47). En Hans was 11e geworden over de dag.

20131107-222742.jpg