Paasstorm slaat niet over op Stockcar F1 coureurs op raceway Venray

Op maandag 28 maart stond alweer de 2e wedstrijd van het nog prille stockcarseizoen op het programma. Tijdens deze 2e Paasdag werd raceway Venray aangedaan en werd in het hele land code geel gegeven vanwege de storm die over het land raasde. De storm bleek uiteindelijk niet over te waaien op de Stockcarcoureurs en de manches verliepen erg netjes en iedereen liet elkaar keurig ‘leven’.

Om half één stond de eerste manche op het programma en 19 Stockcar F1 heren stonden aan de start. Ook de oudgediende Henk Jan Ronitz (240) en Ron Kroonder (217) stonden weer aan de start en dat waren net ook de mannen waarmee Hans Baegen deze eerste manche mee aan het stoeien was. Dit stoeipartijtje duurde enkele ronde tot dat zowel Ronitz als Kroonder hun bolide bijna gelijktijdig aan de kant moesten zetten en Hans naar een verdienstelijke 9e plek kon rijden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pech voor Hans Baegen tijdens 2e manche De 2e manche duurde voor Hans nog geeneens één ronde. Bij het uitkomen van de 1e bocht kwam Hans vast te zitten aan de stockcar van Henk Jan Ronitz en wat beide heren ook probeerden de stockcars bleven vast aan elkaar zitten en helaas moesten beide mannen hun stockcar aan de kant zetten.

Ronitz vast aan Hans
Ronitz wordt losgetrokken

Zeer sterke 3e manche voor Hans Baegen Tijdens de 3e manche komt er een herstart omdat Roy Maessen (400) een voorwiel kwijtraakte. Hans vertrekt vanaf een 13e plek maar iedere ronde weet hij één of meerdere coureurs in te halen en rijdt met nog enkele rondes te gaan op een fraaie 7e plaats. Wel is te merken dat zijn banden op zijn en Hans krijgt Raymond van den Hadelkamp (113) achter zich aan die ronde voor ronde dichterbij komt. Uiteindelijk kan Hans de 7e plek niet vasthouden maar finisht zeker niet onverdienstelijk 8e.

Wanneer vlag je goed Ook wij weten dat de beste stuurlui aan wal staan en veiligheid op de racebaan boven alles gaat maar tijdens de finale werd tot twee keer toe wel heel erg snel de gele vlag gezwaaid en kwam er een herstart. Tijdens de 1e ronde kwamen Evert van den berg (12), Ron Kroonder en Johan Catsburg (99) met elkaar in aanraking en na deze eerste herstart de heren Matt Scheurs (107) en Danny van Wamelen (47). Toen voor de 3e keer de startvlag viel, reed Sjengie Smidt Jr naar de overwinning en kwam Hans niet verder dan de 13e plek en dat was tevens de plek in het dagklassement.

Het werd uiteindelijk een dag met verschillende resultaten maar ontevreden was Hans zeer zeker niet. ‘De baan is deze winter ingekort en we moeten nu een iets andere afstelling vinden’, zegt Hans en we moeten ook niet vergeten dat Hans sinds deze zomer als rooddakker bijna achteraan het veld moet starten dus we kunnen zeker tevreden zijn en voor de komende wedstrijden alleen maar naar boven kijken!