Leuke racedag Open NK op zonnig Lelystad

Zondag was weer één van de jaarlijkse hoogtepunten, nl. het Open Nederlands Kampioenschap op het Midland Circuit van Lelystad.

Het was een zonnige dag en iedereen had er duidelijk zin in! Veel publiek en veel rijders in alle klassen. De hele dag stond in het teken van stockcars: stockcar F1 asfaltklasse, stockcar F1 landklasse, stockcar F2 verdeeld in 2 groepen, junior F1 en natuurlijk de F3.

Kortom, een leuke racedag voor de rijders en de kijkers!

Voorstellingsronde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste manche waren er 23 F1-rijders. Iedereen ging snel van start. Iedere punt is belangrijk voor de startpositie in de finale. Daardoor was er veel geduw en vlogen er meerdere stockcars uit de baan om er vervolgens weer tussen te duiken. Hans reed lekker mee en eindigde op een 10e plek.

De tweede manche reed Hans goed weg. Uiteindelijk door een duw van Roy Maessen kwam Hans buiten de baan terecht, door het gras en sloeg zijn motor af. Het duurde even voordat de motor weer startte en Hans kon weer op de baan komen. De achterstand was wel groot waardoor hij op een 16e plek eindigde.

Overdwars op de baan

De derde manche lag de stockcar niet zo goed en gleed alle kanten op. Hans eindigde uiteindelijk nog wel op een 11e plek.

De finale voor de Open NK start met de beste van de dag voorop. Hans startte vanaf een 13e plek. Hans kwam langzamerhand naar voren. Hij lag op 8e plek. Helaas kreeg hij  2 ronden voor de finish een lekke band en moest de stockcar aan de kant zetten.

lekke band
lekke band

Daarna kwam er de Dash 4 cash. Hierbij worden door sponsoren een leuk geld bedrag ingelegd. Dit keer was er zowel voor de top 5 als voor iedere ronden dat iemand op kop ligt, geld ter beschikking gesteld. Hierdoor wordt het een spannende race, want voor geld wordt er flink gestreden. Hans eindigde op een mooie 8e plek. En was daardoor beste blauwdakker van de dag geworden.

afbeelding-246-2

Nu staat alleen nog maar de laatste wedstrijd op het programma en dat is 13 november in Lelystad.

(Foto’s: Ruud Swinkels, Eveline Koopman)