Koninginnenach cross Baarlo

Koninginnenacht cross op 27 april.

De stockcar F1 rijdt eindelijk weer in Baarlo. Het was heel wat jaren geleden dat Hans op Baarlo gereden heeft en toen het enkele maanden geleden bekend werd dat er een cross op Baarlo georganiseerd werd waarbij ook de F1’s uitgenodigd werden, bedacht Hans zich geen moment. Zaterdag 27 april vertrok een overvolle bus richting Baarlo. Alle teamleden hadden zin om weer eens op Baarlo te kijken. Het is natuurlijk ook weer eens wat anders; geen asfalt of gravel maar pure klei/zand/modder!

Helaas hadden zich op het laatste moment stockcar F1 rijders afgemeld waardoor er helaas bij de 1e manche maar 8 stockcars aan de start stonden. Maar desalniettemin gaf dit toch een hoop spektakel!

20130428-164525.jpg
Hans had even moeite met een andere ondergrond en gleed naar buiten, vervolgens sloeg ook de motor af. Gelukkig kon de motor weer snel gestart worden en kon Hans de achtervolging inzetten. Langzamerhand haalde hij anderen in en kwam op een derde plaats die hij ook wist vast te houden tot de finish.
Van Wamelen viel uit door een lekke band en Joep Hendriks kwam aan de binnenkant in een greppel vast te zitten en brak een aandrijfas.

De 2e manche ging Hans gelijk goed van start. Hij kwam snel op een derde plek te liggen en eindigde ook als derde. Alco kappe kwam in de greppel terecht en kon niet meer verder. Joep Hendriks had weer de pech dat nu zijn aandrijfas brak.

20130428-164707.jpg

20130428-164724.jpg

In verband met de tijd werd er geen derde manche meer gereden maar gelijk de finale.
De stockcarrijders gingen snel van start. Wederom lag Evert van den Berg snel aan kop en liep uit bij de andere rijders. Op de tweede plek lag Van Wamelen en op de derde plek Hans.
Halverwege de wedstrijd viel Van den Berg uit vanwege een lekke band.
Hans kwam daardoor op de tweede plek. 5 ronde voor het einde viel Van Wamelen uit door een kapotte steekas waardoor Hans zelfs op de eerste plaats kwam te liggen. Hij hield zijn voorsprong op de anderen en finishte in de finale als eerste!
’s Avonds, na de nachtcross, was er nog een gezellige prijsuitreiking en kwam Hans weer met een grote beker thuis.

20130428-164814.jpg
Hans reageerde dat het wel een dagje zandhappen was maar erg leuk!

Het team bedankt Team Baarlo voor het leuke initiatief en de supergezellige dag!