Hans Baegen jr. Goede aftrap nieuw seizoen

Goede aftrap seizoen 2013!

Op zondag 17 maart vond de allereerste wedstrijd van het autospeedway seizoen 2013 plaats. Op raceway Lelystad stond voor de Stockcar F1 mannen zelfs de eerste van 4 WK kwalificaties op het programma, dus meteen een belangrijke wedstrijd. Niet alleen vanwege het droge weer waren de meeste coureurs goed gemutst. Maar dit kwam voornamelijk ook vanwege het zeer goede nieuws uit Venray van een dag ervoor, dat we dit jaar zeker 4 wedstrijden op raceway Venray hebben, te beginnen op 1 april, 2e Paasdag!

14 Stockcar F1 coryfeeën waren deze dag al vroeg uit de veren om tijdens de ochtend hun wagens nog te testen en mee te doen aan de verplichte geluidsmeting. Uiteindelijk bleek 1 coureur zijn zaakjes niet op tijd voor elkaar te hebben dus bonden 13 coureurs de strijd met elkaar aan. Tijdens de 1e manche kwam Harmen Zwerver (H195) in de 2e ronde in aanraking met onze Hans. Harmen kon de stockcar niet op de baan houden en gleed in de bocht naar buiten en nam Hans mee. Beide mannen moesten achteraan beginnen en Hans begon met een mooie inhaalrace. Uiteindelijk werd Hans tijdens deze 1e manche fraai 7e.

20130318-214016.jpg
Tijdens de 2e manche vocht Hans in het middenveld een mooie strijd uit en werd uiteindelijk 8e. Vooraan werd er gestreden door Johan Catsburg (H99) en Wesley Schaap (H77) welke uiteindelijk in het voordeel van Johan Catsburg werd beslecht. Omdat de organisatie bij sommige coureurs twijfelde over de hoogte van het geluid werden sommige voor de 2e maal onderworpen aan een geluidstest en omdat de stockcar van Louw Wobbes teveel geluid maakte, werd deze uit deze manche geschrapt en schoof onze Hans daardoor een plekje op. Dus dat was 2 maal de 7e plek!

Tijdens de 3e manche kon Hans goed voorin blijven en het was duidelijk dat de wegligging van de stockcar zeer goed was. Hans reed strakke rondes langs de binnenkant van de baan en iedere ronde leek bijna een kopie van de vorige ronde. Op deze manier stormde Hans bijna de top 5 binnen, maar bleef uiteindelijk op een zeer fraaie 6e plek steken.

Tijdens de finale kwam Hans in gevecht met Harmen Zwerver (H195) die hij deze middag al meerdere keren ontmoet had. Wederom reed Hans zeer strak en kon de perfecte lijn tot op de streep vasthouden en werd nu wederom 7e.

20130318-214233.jpg Hans en zijn monteurs waren achteraf tevreden. ‘Er zat vandaag niet meer in’, zegt monteur Toon Kastelein. ‘Met de huidige motor is bijna het maximum bereikt, hij was optimaal afgesteld en de wegligging was erg goed’ aldus Kastelein. ‘Toch gaan we thuis nog een aantal dingen proberen om de topsnelheid nog hoger te krijgen zodat we kunnen strijden binnen de top 5’, vult monteur Koos Boere aan en natuurlijk is het laatste woord aan onze man achter het stuur. ‘We zijn het jaar goed begonnen en eigenlijk kan het nu alleen nog maar beter gaan. Gelukkig hoeven we niet al te lang wachten want raceway Venray staat te popelen om haar 1e wedstrijd van 2013 te organiseren! Dus schrijf 1 april in je agenda, het team ziet u dan heel graag op de track’, aldus een enthousiaste Hans Baegen Jr.