Geweldige seizoensafsluiting op Midland circuit Lelystad

Zondag 10 november was de laatste race op asfalt voor de stockcarsrijders F1.
Ondanks dat er in eerste instantie niet veel inschrijvingen waren, verschenen er uiteindelijk aan de start nog 19 rijders.

Het had deze ochtend flink geregend en de baan was nog behoorlijk nat. De eerste manche mochten gelijk de F1-rijders aan de start verschijnen. De baan was voor Hans te nat en hij had weinig grip op de baan waardoor hij als 12e eindigde.

In de loop van de dag kwam toch de zon tevoorschijn en viel er af en toe een korte bui.
De tweede manche was de baan droog en had Hans meer grip op de baan. Hans werd 11e.

De derde manche ging Hans snel van start. Helaas ging in de vierde ronde Catsburg (99) iets slingeren en raakte met zijn bumper de band van Hans en prikte deze prompt lek en viel Hans uit.

De vierde manche ging om de Mainland Europe Championship. Door de tegenvallende resultaten in de eerdere manches moest Hans als derde achterop starten. Bij het vallen van de groene vlag vloog Hans naar voren. Al snel kon hij een aantal rijders inhalen. En binnen 2 ronden lag hij al op de vierde plek. Stuk voor stuk reed hij de voorgaande rijders voorbij door hier en daar ‘tikjes ter bevordering van de positie’ uit te delen.
Uiteindelijk reed hij op een tweede positie achter Chris Weyenberg (380). In de laatste ronde liep Hans op hem in en wilde hij in de vierde bocht er nog voorbij maar helaas schoot een achterblijver voor zijn neus en eindigde Hans op een eervolle tweede plaats.

20131119-221457.jpg

Hans kijkt terug op een goed seizoen met geen al te grote schade en goede races. De laatste resultaten smaken naar meer en het winterseizoen zal zeker gebruikt worden om de motor nog beter en sneller te maken om in 2014 spetterend van start te gaan.

20131119-221613.jpg

(dit verslag is helaas later dan gebruikelijk doordat de resultaten nog niet op Mylaps bekend waren)